D.O. RÍAS BAIXAS

In 1988 kreeg Rías Baixas zijn erkenning als D.O. voor wijnen afkomstig uit de provincie Pontevedra en het zuiden van de provincie Coruna.
Beide gebieden bevinden zich in Galicië Rias Baixas DO. Galicië is een van de mooiste gebieden van het "Groene Spanje". Het is gelegen in het uiterste noordwesten van het Iberisch Schiereiland, aan de Atlantische Oceaan, en wordt van de rest van Spanje gescheiden door de Cordillera Cantábrica. Dit is de D.O. waardoor Galicia in de belangstelling kwam te staan.

De producenten koesteren de ambitie om van Rías Baixas "dé witte wijn van Spanje" te maken, net zoals Rioja dé rode wijn van Spanje is.
Een goedgemaakte Albariño (die impressies heeft van rijpe meloen en een delicieuze afdronk, die je naar meer doet verlangen) is wellicht één van Spanje"s lekkerste witte wijnen. Het kan echter niet ontkend worden dat het juist de albariño was die de weg vrij heeft gemaakt naar de D.O. status.

RIAS BAIXAS MAPA

In Rías Baixas vindt men nu volop zowel vernieuwde als totaal nieuwe bodegas, en wordt gekenmerkt door een toenemende belangstelling voor de versheid en kwaliteit van de druiven als ze aan de bodega geleverd worden. Ook aan de temperatuurcontrole tijdens het persen en gisten besteedt men meer aandacht: veel bodegas hebben hun pneumatische perstechniek aangepast, de rubberen ballon wordt niet langer met lucht maar met water gevuld. Door de temperatuur van het water aan te passen is men verzekerd van perfekte koeling tijdens het persen. Het is dié aandacht voor detail waardoor Rías Baixas zich onderscheidt als iets heel speciaals.

Kijk gerust rond op onze website en wie weet kunnen wij u van dienst zijn!


Of neem direct contact op