D.O. PENEDÈS

Wat is Cava?
Cava is een mousserende wijn die volgens traditioneel recept gemaakt wordt in de regio Penedès (Catalonië), met name in de plaats Sant Sadurní d’Anoia. Er worden ook in andere delen van Spanje dan Catalonië Cava’s met Beschermde Herkomstbenaming D.O. gemaakt, zoals in Requena (Valencia), Haro en Grávalos (La Rioja), Mendavia (Navarra), Extremadura (Coöperaties van La Plata en Los Barros), Aragón en in Aranda de Duero (Burgos).
De traditionele methode van de verwerking van Cava is dezelfde als die van champagne, aangepast aan de lokale druivensoorten van Penedès of aan de andere streken van productie in Spanje. De Beschermde Herkomstbenaming D.O. Penedés dankt zijn naam aan de Catalaanse streek Penedés. Het gebied van de druiventeelt is 27.542 ha. groot, omvat 47 gemeentelijke districten in het zuidelijke gedeelte van de provincie Barcelona en 16 districten in de provincie Tarragona. Het gebied is onderverdeeld in drie subgebieden: Penedès Superior, gelegen in het bergachtige binnenland.

PENEDES

Een subzone met een bescheiden productie vanwege de omstandigheden van het land, maar met Cava’s van grote kwaliteit. Penedès Medio, gelegen in het zuidoosten, het gebied met de grootste productie. Penedès Inferior in het kustgebied. Domineert de productie van Cava in dit gebied. Ook de witte wijnen genieten bekendheid vanwege hun lichtheid, aroma’s en hun subtiliteit. Er worden ook aguja-, en rosé wijnen geproduceerd. De regio kent een kleine productie van rode wijnen.

Kijk gerust rond op onze website en wie weet kunnen wij u van dienst zijn!


Of neem direct contact op