BODEGAS VALDELANA

D.O. Rioja Alavesa

De familie Valdelana is sinds de 16de eeuw verbonden met wijnmaken in de Rioja Alavesa. Sinds de jaren ’70 is met het stichten van het huis Valdelana alles in een stroomversnelling gekomen door Isidoro, de 15e generatie Valdalena. Isidoro legde de basis voor zoon en kleinzoon (Juanje) voor wat nu bodega Valdelana is.
Valdelana bevindt zich in het dorp van Entziego (Elciego). Entziego ligt in het Baskische gedeelte van La Rioja ofwel de Alavesa. Een glooiend en heuvelachtig landschap ( Bacchus amat colles) wordt omsloten door de Sierra Cantabrica.
De Sierra zorgt ervoor dat er geen koude wind uit het Noorden komt. Het klimaat is hierdoor gematigd Atlantisch mediterraans. Het effect op de druif is hierdoor dat de druiven van de Alavesa kleiner zijn dan de druiven uit de Rioja Alta en Baja.

ValdelanaFachadaNoche (002)

Het unieke microklimaat van de Alavesa zorgt dat de druiven een dikkere huid (kleur en smaak) en minder sap (concentratie/alcohol) hebben. De grond is kleiachtig met kalksteen met een uitzonderlijk hoog percentage kalksteen (48) hierdoor hebben de wijnen een vrij lage pH waardoor ze ronde frisheid hebben en aangenaam aanvoelen. Dit alles maken wijnen uit de Alavesa wijnen met terroir.

Onze Valdelana Assortiment

Kijk gerust rond op onze website en wie weet kunnen wij u van dienst zijn!


Of neem direct contact op