BODEGA OVIDIO GARCÍA

D.O. Cigales

Een Jonge bodega gesticht in 1999 in het hartje van het dorp Cigales door de Vader Ovidio Garcia en zijn twee zonen, Javier en Alberto.
De bodega zelf is al meer dan 300 jaar oud en dat is te zien aan de wijnkelders die meer dan twaalf meter onder de grond bevinden. Door selectie en een goede investering in moderne wijnapparatuur heeft Ovidio Garcia zijn kaarten op kwaliteit en terrior gezet. Een Kleine bodega voor appetijtelijke en fijne wijnen met karakter.
De wijngaarden zijn tussen de dertig en 100 jaar oud, voornamelijk Tinta del Pais(tempranillo). Maar zij werken ook met albillo en verdejo, die uitsluitend voor Cigales’ geheime troef, de Clarete Rose bestemd is. Zij werken uitsluitend biologisch en gebruiken geen pesticiden. De wijngaarden zijn op zo’n 745 meter hoogte. Gelegen op zanderige en keien met organisch arm zanderige en lichte kalkerige ondergrond . Dit zorgt voor mooie dag en nacht verschillen waardoor de kwaliteit van het fruit optimaal is.
Ovidio Garcia is opzoek naar een fijne en typisch uitspraak van Cigales. Hierdoor werken ze met lage rendementen. Zij maken vier wijnen waarvan elk een typische uitspraak kent. De jonge wijngaard van 30+ is bestemd voor de Clarete Rose, de Roble gelegen op 6 maanden Frans Amerikaans hout komt uit hun middelbare wijngaard vandaan, zo’n 40 a 60 jaar oud. De tachtig jaar oude wijngaard is bedoeld voor de 14 maanden opgevoede Crianza. En Hun 100+ wijngaard is bestemd hun Reserva Autor.

BARRICAS OG
ovidio garcia logo

Onze Ovidio García Assortiment

Kijk gerust rond op onze website en wie weet kunnen wij u van dienst zijn!


Of neem direct contact op