D.O. COSTERS DEL SEGRE

De Segre is een van de zijrivieren van de Ebro en loopt van de Pyreneeën via Lérida naar de hoofdrivier. In dit gebied worden de volgende witte druiven verbouwd: Macabeo, Parellada, Xarel.lo, Chardonnay, Garnacha Blanca. Voor de rode wijnen staan aangeplant: Garnacha Tinta, Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot, Monastrell, Trepat, en Cariñena.

In de meest moderne bedrijven gebruikt men keramische gistingstanks voor blauwe druiven en pneumatische persen voor witte druiven.

Costers del Segre D.O. erkent wit, rood en rosado met een alcoholpercentage tussen de 9,5% en 13,5%. De wijnen van Costers del Segre zijn er echter in twee stijlen: de wijnen van de 'moderne' bodegas, die staan voor al wat nieuw is in de Spaanse wijnproductie, en de traditionele wijnen van de kleinere bodegas die een krachtiger en meer artesanaal karakter hebben.

COSTERS DEL SEGRE MAPA

Een groot deel van de druiven die hier geteeld worden, zijn trouwens bestemd zijn voor de bereiding van Cava. De meeste witte wijnen en rosados zijn jong; alleen de rode wijnen gaan, volgens de algemene Spaanse wijnwetgeving, richting Crianza.

Kijk gerust rond op onze website en wie weet kunnen wij u van dienst zijn!


Of neem direct contact op