D.O. MANCHUELA

Sinds 2000 heeft Manchuela een eigen D.O. erkenning. Dit gebied maakte vroeger deel uit van een grotere D.O . gebied samen met Almansa, La Mancha, en Méntrida. Manchuela ligt aan de oostelijke kant van het gebied dat bekend staat als de Meseta, een hoogvlaket in het centrum van Spanje. Manchuela is opgenomen tussen twee rivierdalen van de rivieren Júcar en Cabriel. Vanaf 2000 zijn de ontwikkelingen in Manchuela snel gegaan.
De bekendste druif in deze region is de Bobal. De wijnstokken van de Bobaldruif kunnen de droge zomers van deze regio goed weerstaan.
De omstandigheden zijn zeer gunstig voor de kwaliteit: de invloed van de koele wind uit het oosten zorgt voor een iets milder klimaat dan bij La Mancha, en de droge omstandigheden en veel zon voorkomen ziekten en wordt dus het gebruik van pesticiden tot een minimum beperkt.
Wijnmakers hebben een zeer hoge kwaliteit weten te bereiken met de wijnen van de Bobaldruif, voor zowel rode en rose wijnen.

MANCHUELA MAPA

De Syrahdruif wint sterk aan populariteit en zal in de toekomst een belangrijke bijdrage gaan leveren aan de toenemende populariteit van de wijnen uit Manchuela. De Bobal druif is verreweg de belangrijkste blauwe druif, maar verder ook Syrah, Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Garnacha, Merlot, Monastrell e.a. Qua witte druiven hebben we in deze regio Albillo, Chardonnay, Macabeo, Sauvignon Blanc .

Kijk gerust rond op onze website en wie weet kunnen wij u van dienst zijn!


Of neem direct contact op