BODEGAS TÁBULA

D.O. Ribera del Duero

De Bodega Tábula is vanaf het begin van de levenscyclus van de druif bij de ontwikkeling van hun wijnen betrokken. Het begint in de wijngaard die ligt op 22 hectare kalkgrond in Olivares del Duero, tussen Valladolid en Peñafiel, midden in de D.O. Ribera del Duero.
Tussen de wijngaard en de fles zit een uitgebreid proces waarin elke stap onmisbaar is voor het uiteindelijke resultaat. De oogst gebeurt handmatig en gaat in kleine kratten van 15 kilo waardoor er een zorgvuldige selectie en controle van de druiven plaatsvindt.

TABULA bodega

Voor de productie worden twee selectietafels gebruikt; op de eerste worden de beste trossen gekozen en op de tweede worden de druiven geselecteerd, hierdoor blijven alleen de beste over. De gisting gebeurt in ambachtelijke houten vaten die de wijn zijn unieke smaak geeft. Vervolgens wordt elke wijn op vat gerijpt, wat schommelt tussen de 12 en 20 maanden, afhankelijk van de druivensoort en het oogstjaar. Vervolgens rust de wijn op fles om verder op smaak te komen.
Door de bevoorrechte plek van de wijngaarden, in het hart van de Ribera del Duero, ligt de productie dicht tegen het jaarlijkse maximum van 90.000 flessen. De manier van oogst, selectie en verwerking maken de Tábula en Gran Tábula tot de onmiskenbare en unieke wijnen die ze zijn.

Onze Tábula Assortiment

Kijk gerust rond op onze website en wie weet kunnen wij u van dienst zijn!


Of neem direct contact op