BODEGA DON OLEGARIO

D.O. Rias Baixas

Bodegas Don Olegario is een familiebedrijf en ambachtelijke wijnmakerij opgericht door Adolfo Falcón in de 50er jaren, in het deegebied Val do Salnes in het noord-westen van Spanje (Rias Baixas DO).
Door de jaren 1980, had Adolfo’s zoon, Olegario Falcón, het landgoed ontwikkeld tot een top producent van Albariño, de beroemdste druif van de regio’s.
Tot op de dag van vandaag is de 3e generatie van de familie bezig om de hoogste kwaliteit en persoonlijkheid in hun wijnen te verkrijgen.
Bodegas Don Olegario is één van de weinige Bodegas met zijn eigen landgoederen in Rias Baixas, de grond is hier vaak verdeeld tussen honderden telers, waardoor de bodega controle heeft over zijn vruchten van het veld tot en met de fles. Dit zorgt voor een zuivere uitdrukking van de Albariño druif en terroir.

DON OLEGARIO bodega

Don Olegario verbouwt zijn wijngaard volgens de principes van de “geintegreerde productie”, een systeem dat de sociale verantwoordelijkheid, bescherming van het milieu en productieve landbouw, het beperken van het gebruik van meststoffen , chemicaliën en fossiele brandstoffen tot alleen noodzakelijke toepassingen balanceert. Don Olegario wijnmakerij produceert 2 wijnen, Don Olegario Albariño en 1/2 Pipa. De productie van de Pipa is beperkt omdat deze alleen word geproduceert wanneer de weersomstandigheden het toelaten.

Onze Don Olegario Assortiment

Mi Mamá Me Mima

Don Olegario Albariño

Kijk gerust rond op onze website en wie weet kunnen wij u van dienst zijn!


Of neem direct contact op