BODEGAS ONDALÁN

D.O. Rioja Alavesa

In 1976 richtte Julio Martinez-Bujanda Bodegas Ondalán op, volgens een lange familietraditie van wijnproductie gemaakt van uitsluitend druiven uit eigen wijngaard. Onder leiding van zijn kinderen, die zowel de naam als stijl van hun vader hebben behouden, produceert het bedrijf tegenwoordig, aangepast aan de huidige situatie van de markt, volgens een combinatie van traditionele technieken en technologische vooruitgang.

Bodegas Ondalán in Oyón (Rioja Alavesa) heeft een wijngaard met een grootte van 56 hectare en is gelegen op glooiende hellingen op een hoogte tussen de 450 en 480 meter, met lage tot middelmatige vruchtbaarheid, een goed gedraineerde kleiachtige kalksteengrond en is gelegen op het zuidoosten.
De belangrijkste druif is de Tempranillo, naast andere edele soorten als de rode Garnacha, Graciano en Mazuelo. De uitzonderlijke verhouding van de druivensoorten in combinatie met de kenmerken van het gebied waar ze worden geteeld geeft Ondalán wijnen het harmonieuze evenwicht dat ze zo bijzonder en anders maakt.

ondalan-bodega-2
ondalan logo blanco

Alle verschillende typen Bodegas Ondalán wijnen, van de jonge wijnen, Crianzas, en Reservas tot aan de Selección wijnen, danken hun uitstekende kwaliteit aan de grond waarop ze verbouwd zijn, de zorgvuldige selectie van de druiven, de vaten van het beste hout en de voortdurende controle en toewijding van de makers. Een karaktervolle wijn, die u, in al zijn subtiliteit, nog lang zal bijblijven.

Onze Ondalán Assortiment

Kijk gerust rond op onze website en wie weet kunnen wij u van dienst zijn!


Of neem direct contact op