BODEGAS TÁBULA
D.O. Ribera del Duero
De Bodega Tábula is vanaf het begin van de levenscyclus
van de druif bij de ontwikkeling van hun wijnen betrokken.
Het begint in de wijngaard die ligt op 22 hectare kalkgrond
in Olivares del Duero, tussen Valladolid en Peñafiel, midden
in de D.O. Ribera del Duero.
Tussen de wijngaard en de
fles zit een uitgebreid proces waarin elke stap onmisbaar is
voor het uiteindelijke resultaat.
De oogst gebeurt handmatig en gaat in kleine kratten van
15 kilo waardoor er een zorgvuldige selectie en controle
van de druiven plaatsvindt.
Voor de productie worden twee selectietafels gebruikt;
op de eerste worden de beste trossen gekozen en op de
tweede worden de druiven geselecteerd, hierdoor blijven
alleen de beste over.
De gisting gebeurt in ambachtelijke
houten vaten die de wijn zijn unieke smaak geeft.
Vervolgens wordt elke wijn op vat gerijpt, wat schommelt
tussen de 12 en 20 maanden, afhankelijk van de
druivensoort en het oogstjaar. Vervolgens rust de wijn op
fles om verder op smaak te komen.
Door de bevoorrechte plek van de wijngaarden, in het hart
van de Ribera del Duero, ligt de productie dicht tegen het
jaarlijkse maximum van 90.000 flessen. De manier van
oogst, selectie en verwerking maken de Tábula en Gran
Tábula tot de onmiskenbare en unieke wijnen die ze zijn.